Corinne van Duin

in Anderen over ons

Uit het toetsenbord van Jan Heemskerk rollen de meest mooie, geestige en slimme zinnen. Voor zijn eigen columns, boeken en verhalen zet hij dit talent natuurlijk ruimschoots in. En heb ik hem in mijn functie bij Volkskrant magazine ook regelmatig voor artikelen gevraagd. Maar niet veel mensen weten dat hij bestaande tekst met een paar ingrepen van een plichtmatige schrijfsel naar een sprankelende tekst kan tillen. En ik kan het weten, want hij heeft zijn tekstuele licht regelmatig over mijn teksten, brieven en persberichten laten schijnen. Jan luistert en kijkt naar mijn stijl, vraagt wat ik nu precies wilde zeggen met de zinnen die ik tot dan toe had opgetikt. En dan, schijnbaar moeiteloos, heeft hij mijn kopij getransformeerd tot een stuk tekst waar ik echt trots op ben en precies uitdrukt wat ik bedoelde.

CORINNE VAN DUIN

De Volkskrant

Terug naar overzicht